12 трав. 2020 р.

Завдання для самостійного опрацювання 
з Електротехніка
на період  12.05-15.05.2020 р.

ІІІ курс:
Група №13 -  
1. Проти тестування за посиланням https://vseosvita.ua/test/start/wtg140, 
https://vseosvita.ua/test/start/dnj521

2. Закоспектувати та вивчити.

Асинхронний двигун – машина змінного струму, частота обертання ротора якої менша за частоту обертання магнітного поля статора (обертається асинхронно) і залежить від навантаження.

Генератор постійного (або змінного) струму – електроустановка, яка виробляє (генерує) електричну енергію. Машинний генератор перетворює механічну енергію в електричну.

Електрична машина – машина, в якій відбувається перетворення механічної енергії в електричну, або навпаки – перетворення електричної в механічну.

Електричний двигун – машина, в якій відбувається перетворення електричної енергії в механічну.


Номінальна частота обертання електромашини – частота обертання (швидкість), яка відповідає роботі машини при її номінальних параметрах ( напруги, потужності, обертового моменту, частоти змінного струму тощо).
Номінальні дані електричної машини – технічні дані (напруга, сила струму, потужність, частота обертання тощо), на які розрахована машина в номінальному режимі роботи. Вказуються підприємствами-виробниками в технічному паспорті і на щитку машини.

Оборотність електричних машин – властивість електричних машин змінювати напрям перетворюваної ними енергії, що дає їм змогу працювати як генераторами, так і двигунами.

Реакція якоря – вплив магнітного поля якоря машини постійного струму (під час навантаження) на основне магнітне поле машини (системи збудження) й викривлення його.

Реверсування двигуна – зміна напрямку обертання ротора двигуна.


Синхронна машина – машина змінного струму, в якій частота обертання ротора і магнітного поля статора одинакові за величиною (обертаються синхронно); швидкість обертання ротора (частота обертання) залежить від частоти змінного струму і кількості пар полюсів машини.

Синхронний компенсатор – синхронний двигун, який експлуатується на холостому ходу в режимі перезбудження, використовується як генератор реактивної потужності для підвищення коефіцієнта потужності (cosφ) електроустановок.


Завдання для самостійного опрацювання
з Електроматеріалознавства
на період  12.05-15.05.2020 р.

ІІ курс:

Група №14 -    ВИЧИТАНО

Завдання для самостійного опрацювання
з Виробничого навчання
на період  12.05-15.05.2020 р.
ІІ курс:
Група №14 - 


Завдання №1: Переглянути відеоролики:









Завдання №2: Вивчити та закоспектувати визначення.


Електросклопідйомники  - пристрій в автомобілі , що дозволяє закривати бічні стекла дверей (які при їх відкритті зазвичай ховаються всередину двері) без зусиль, натисканням на кнопку.
Склопідйомники зазвичай встановлюються або на всі чотири двері (для 4-дверних моделей), або тільки на передні двері.
Звичайні засоби управліннями склопідйомниками - трьохпозиційним перемикачі, що включають функції:
  • скло в спокої
  • скло закривається
  • скло відкривається
Причому після того, як оператор перестав керувати склом - перемикач повертається в нейтральне положення і рух скла припиняється.
Скло водійських дверей зазвичай забезпечується п'ятипозиційного перемикачами. До стандартного набору додається автоматичне закривання і автоматичне відкривання. Якщо перемикач поставити в дані позиції, то вікно буде продовжувати рух навіть тоді, коли оператор відірветься від управління, і перемикач повернеться в нейтральне положення.
Часто управління склопідйомниками всіх вікон дублюються для водія на водійських дверей або знаходяться в доступному для водія місці. Також подібні центри управління комплектуються додатковою кнопкою, яка відключає управління склами з перемикачів, розташованих на дверях. Це дає можливість керувати склами тільки з водійського місця і робить перевезення дітей безпечнішою для них.

Завдання №3: Запитання по відео роликах:

а) Що входить в комплектацію склопідйоника?

б) На вашу думку, які можуть бути несправності склопідйомника ?

в) Як усунути несправність  склопідйомника?

Завдання №4: Вивчити схему підключення склопідйомника.






Немає коментарів:

Дописати коментар